Lincluden, Forton


New Build Development

Brief

The client wanted a new build property that captures Mediterranean floor layouts including stepped floor levels and a sheltered external alfresco dining area for summer evenings, water features and a modest but well designed property that makes best use of the views on offer. 

The Solution

The existing topography of the site falls approximately 2.5m lending its self to create interesting level changes internally. 

When entering the property, access is via a stepping stones over a large pond adjacent the proposed snug room with various other water features which enhance your frame of mind before entering the property. 

The property's shape is dictated to maximise the amount of natural sunlight. The kitchen has been located as so it opens up onto the garden during warmer weather and includes large over hanging roofs to achieve the most use of this feature. 

The property is essentially single story with basement car parking so as not to generate a big statement to passing vehicles. 

The frontward living area is elevated from the external ground level to give a view of the Trough of Bowland and Pennines beyond.